Snorkeskinne

Snorking og Søvnapnè

Har du dårlig nattesøvn?

 

  • våkner du om morgenen og er fremdeles trett på tross av flere timer med søvn?

 

  • er du sliten og uopplagt?

 

  • føler du behov for å sove iløpet av dagen?

 

  • har du vanskeligheter for å holde deg våken etter et varmt godt måltid midt på dagen

 

  • har du konsentrasjonsvansker?

 

  • må du ha pausestopp når du kjører bil?

 

  • våkner du iløpet av natten?

 

  • snorker du?

 

 

 

 

Søvnapnè og snorking

 

Obstruktiv søvnapné (OSA) er en alvorlig tilstand som kan påvirke søvnen, helsen og livskvaliteten din. Den har vært knyttet til høyt blodtrykk, diabetes, hjertesykdom, arbeids- og trafikkulykker samt slag.

 

Søvnapnè og snorking kan ha betydelig innvirkning for livskvaliteten da man får dårlig sammenhengende nattesøvn. Partneren som deler sengen blir også berørt av den urolige nattesøvnen. I noen ekstreme tilfeller velger man å sove på hvert sitt rom.

 

Hva er årsaken til snorking og apnè?

 

Når man sover, avslappes musklene, også de som styrer tungen og svelget. Det myke vevet bak i svelget siger ned og fører til at luftveiene blir trangere og innsnørt. Man begynner å snorke og kroppen puster ikke lenger normal hvilepust. Dersom man får midlertidige pustestopp (apné) vil man etter en stund bli vekket fra søvnen og hive etter pusten. Dette gjør nattesøvnen urolig og usammenhengende noe som igjen gjør at man er trørr og uopplagt på dagtid.

 

 

 

 

Hvis du eller en du er glad i har symptomer på dette, f.eks. snorker, er svært søvnig om dagen, har pustestopp eller gnisser tenner under søvnen, er det veldig viktig å behandle det.

 

Hvis du allerede har fått diagnosen søvnapné og har problemer med å bruke CPAP, kan du vurdere å bruke en søvnapnèskinne for å sikre åpne luftveier under nattesøvnen. Snorkere er også veldig takknemlige for en slik skinne- for ikke å snakke om partneren..

Somnodent snorkeskinne/ Søvnapnèskinne

 

Over 200.000 pasienter har blitt behandlet med snorkeskinner fra Somnomed

 

SomnoDent®-skinnene er individuet tilpasset og CE merket. Det finnes mange skinner på markedet, men denne er behagelige i bruk og 88 % av pasientene opplyser at de bruker den regelmessig. 91 % av pasientene beretter om forbedret søvnkvalitet med SomnoDent

 

Diskret og lydløs og leveres med myke SMH B-flex kontaktflater som er skånsom mot tenner og munnhule.

 

SomnoDent®-skinner har topp kvalitet Produsert i akryl som holder på fargen og som ikke lukter. Det gis 2 års garanti på fabrikasjonsfeil

 

 

Narval

 

Narval™ CC er produsert av ResMed. Denne snorkeskinnen er utrolig lett og elegant utført. Narval CC er designet for å være diskret, komfortabel og effektiv.

 

Den er laget av et lettvektig fleksibel, metallfritt og biokompatiblet materiale. Ulikt mange andre skinner akn du ha frihet til å snakke og drikke mens du bruker den.

 

Komfortabel skinne som er lett å bruke. Når den samtidig bedrer nattesøvnen er det vanskelig å sove uten denne..

 

Det gis 2 års garanti på fabrikasjonsfeil.

KONTAKT

Knut Klette & C0

Klingenberggt 7, 0161 Oslo

Tel: 22 83 39 92

mob 41 21 45 05

Tannlegeklette

Google +

© Copyright 2015. All Rights Reserved.